Stall Anna Forssell
 
Anna

Om Anna

Här kan du läsa lite om mig och hur mitt travliv har sett ut från första stund.

Jag föddes praktiskt taget rakt in i travet. Under min uppväxt var min pappa tränare i Boden vilket med största sannolikhet har resulterat i att hästar alltid har varit mitt stora intresse. När jag var liten var det ridsport som gällde och jag flängde runt i halva norrland och tävlade med mina hopphästar.

När jag slutat grundskolan började jag på Hästgymnasiet i Skara och nu blev istället travsport den stora passionen. Under mina år i skolan tog jag även körlicens. Jag tillbringade all min lediga tid i Sören Norbergs stall där jag fick chansen att köra några lopp. I det andra loppet jag körde lyckades jag faktiskt vinna med en häst som hette Mr Knype, tränad av Sören.

Efter gymnasiet åkte jag utomlands i några år, bland annat till Italien för att jobba med Sören Norbergs stjärna Joker From Hjo. Därefter var jag ett par turer i Frankrike och jobbade bland annat åt Dubios-stallet. Sedan blev det flytt hem för att passa Ultrason som under en tid var i träning hos Roger Grundin på Axevalla. Det blev ytterligare en tur till Frankrike, då med Ultrason. Efter det körde jag en jobbperiod på egen hand i Italien.

När denna tid var över kände jag för att plugga vidare och sökte till Hippologutbildningen hemma i Sverige. Jag läste ett år på Flyinge och ett på Wången sedan var jag färdig travhippolog.

Innan jag drog igång med min egen tränarrörelse jobbade jag ett halvår hos Lutfi Kolgjini som jag kom i kontakt med i samband med mina studier på Flyinge. Att det den 1 januari år 2006 blev på Axevalla jag drog igång min verksamhet kändes ganska naturligt eftersom jag kände mig hemma där i och med åren på Hästgymnasiet. Jag hade fyra hästar med mig från start men ägde då tre av dessa själv. Redan första veckan fick jag in en häst i träning och då hade jag fem. Planen var att satsa på att köpa in unghästar med bra stam vilket skulle ge resultat på sikt.

Idag står jag med ca. 30 hästar i träning och har ett bra material att jobba med. Jag tycker mig ha hittat en bra metod att träna travhäst på. Vi har de senaste två åren kört in över en miljon kronor till stallet vilket känns som är ett godkänt resultat. Men i den här branschen kan det vända fort och det gäller att jobba på för att nå större framgångar. Bra kan alltid bli bättre!

© (2009 - 2021) Stall Anna Forssell | Sidan är producerad av edgecube